سیستم های کنترلی هوارسان

سیستم کنترلی هوارسان
سیستم های کنترلی هوارسان

سیستم های کنترلی هوارسان ها مهم ترین بخش این تجهیزات بوده که می بایست همواره مورد توجه بسیار زیادی قرار گیرد. شیرالات کنترلی سه راهه و یا دوراهه، سنسور های دما و رطوبت و در بعضی اوقات سنسور کیفیت هوا و نیز موتور دمپر جهت هوای تازه و بسیاری از قطعات دیگر جزء تجهیزات مورد نیاز هر هواساز جهت هوشمند سازی و یا ارتباط با سیستم BMS می باشند. تجهیزات مورد نیاز جهت هوشمند سازی هوارسان شامل موارد ذیل می باشد:
کنترلر هواساز
سنسور هوای کانالی و سنسور هوای اتاقی
سنسور رطوبت اتاقی و کانالی (در برخی از موارد)
سنسور کیفیت هوا (در برخی از موارد)
سنسور آنتی فریز
موتور دمپر هوای تازه
سنسور اختلاف فشار DPS جهت کنترل فن و نیز فیلتر های هواساز
شیر کنترلی سه راهه و یا شیر کنترلی دوراهه (اخیرا در پروژه ها از شیرالات PICV استفاده می گردد)
موتور دمپر های زون های مختلف
موارد بالا جزء موارد اصلی مورد نیاز سیستم کنترلی هواساز می باشد که لزوم اولیه مورد نیاز آن می باشد. البته در هوارسان های مختلف موارد ذکر شده متفاوت بوده و هر هواساز با توجه به طرح مورد نظر مشاور تایید می گردد. لازم به ذکر است شرکت محیط اسایش همواره در این امر در کنار شما بوده تا موارد مورد نیاز هر پروژه با توجه به درخواست مجموعه تهیه و تنظیم گردد. لطفا در صورت نیاز به هرگونه اطلاعات تکمیلی در مورد نحوه عملکرد کنترلرهای هوارسان های زیمنس با شرکت محیط آسایش (زیمنس) در تماس باشید.
سیستم مانیتورینگ و سیستم BMS هوارسان ها
سیستم کنترلی هوارسان
در قسمت مانیتورینگ این سیستم، کلیه پارامتر های تاسیسات ساختمان نمایش داده می شود که اپراتور در هر لحظه می تواند از وضعیت ساختمان اطلاع پیدا کند و به محض مشاهده اشکال فنی نسبت به رفع آن اقدام نماید تا از بروز حادثه ای با هزینه گزاف جلوگیری کرده باشد.
فن و الکترو موتور، كویل های گرمایی و سرمایی، رطوبت زن و تجهیزات كنترلی، دمپر های ورودی و خروجی، دمپر های زون های مختلف، فیلترهای آلومینیومی و فیلتر های BAG و یا فیلتر های HEPA و .... از قسمت های مختلف دستگاه های هواساز می باشد.
كویل های گرمایی هوارسان ها معمولا با آب داغ، بخار و برق عمل می کنند. كویل های سرمایی هوارسان با آب مبرد و یا مستقیما با یك ماده مبرد كار می كنند. با کنترل و تنظیم های مختلف بخش های گرمایی، سرمایی، رطوبت زن و غیره در مجموعه دستگاه هواساز می توان سیستم های مختلف تهویه مطبوع را برای پروژه ها با شرایط متفاوت طراحی نمود. دستگاه هواساز معمولا با دو كانال، رفت و برگشت هوا به داخل ساختمان و به وسیله یك كانال به هوای تازه خارج ارتباط دارد که به وسیله کنترلر های خود با تنظیم دما و رطوبت و همچنین تامین هوای تازه و فیلتر كردن آن عمل تهویه مطبوع تابستانی و زمستانی را انجام می دهد. هوای برگشتی از اتاقها با هوای تازه در محفظه اختلاط دستگاه هواساز مخلوط شده و سپس از كویل های سرمایی یا گرمایی و رطوبت زن (معمولا در زمستان) عبور می کند. فرایند رطوبت زنی بوسیله پاشش آب از افشانك ها یا شبكه بخار و فرایند رطوبت گیری توسط كویل سرمایی انجام می شود.
سیستم کنترلی هوارسان
هواساز ها با توجه به کاربری و طراحی انجام گرفته آن وظایف مختلفی را بر عهده دارند. تامین هوای تازه، تامین بار برودتی سرمایش، تامین بار حرارتی گرمایش، فیلترینگ هوای ورودی، رطوبت زنی و یا رطوبت زدایی و ... از جمله وظایف هوارسان ها می باشد و تنها در صورت کنترل بر موارد فوق می توان از محیطی با دمای آسایش مناسب بهره برد. در هواسازهای (هوارسان) فاقد سیستم کنترلی، دمای خروجی از هواساز (هوارسان) به هیچ عنوان تحت کنترل نیست. این امر نه تنها باعث عدم ایجاد دمای آسایش در محیط می شود بلکه موجب افزایش شدید مصرف انرژی نیز می گردد.
یک استراتژی در کنترل دمای خروجی از هواساز های دارای سیستم کنترلی هواساز زیمنس
سیستم کنترلی هوارسان
در سیستم های کنترلی هواساز زیمنس با نصب یک سنسور در محل خروج هواساز و یا در فضاهای مورد بهره برداری و اتصال آن به کنترلر، کنترلر با توجه به دمای آسایش تعیین شده، شیرآلات کنترلی دو راهه و یا سه راهه هواساز را با توجه به نیاز به نسبت های خاص تنظیمی به صورت تدریجی باز یا بسته می کند. کنترلر های سیستم های هوارسان زیمنس دارای سناریو های متفاوت جهت کنترل دما و رطوبت و همچنین فشار داخل ساختمان می باشند.
یکی از بهترین سناریو های زیمنس جهت کنترل دما برای هوارسان هایی که به منظور کنترل دمای ساختمان طراحی شده اند: مشاهده دمای برگشت هواساز توسط سنسور کانالی نصب شده بر روی کانال برگشت هواساز ( و یا نصب سنسور های اتاقی جهت مشاهده دمای ساختمان) و تولید دمای مناسب به کمک سنسور نصب شده بر روی کانال رفت هواساز. در این نوع سناریو کنترلی هوارسان زیمنس، دمای خروجی هواساز به کمک عامل های جبران ساز دمای برگشت و دمای اتاق کنترل می گردد. (به طور مثال در فصل تابستان کنترلر هواساز زیمنس با مشاهده دمای اتاق در صورت نیاز به سرمایش شیرهای کنترلی دو راهه و یا سه راهه کویل سرمایش را باز نموده تا بتواند دمای اتاق را کاهش دهد، البته همواره با مشاهده دمای خروجی از هواساز از تولید هوایی با دمای بسیار پایین جلوگیری به عمل میاورد). لازم به ذکر است سناریو و برنامه های اجرا شده در کنترلر های زیمنس بسیار مختلف و پیچیده می باشد که در پروژه های متفاوت این قابلیت ها افزایش و یا کاهش می یابد. لطفا در صورت نیاز به هرگونه اطلاعات تکمیلی در مورد نحوه عملکرد کنترلر های هوارسان های زیمنس با شرکت محیط آسایش در تماس باشید.
استراتژی سیستم کنترل هوارسان های زیمنس

سیستم کنترلی هوارسان
استراتژی سیستم کنترل هوارسان های زیمنس

استراتژی سیستم کنترل هوارسان های زیمنس تعیین کننده نحوه عملکرد دستگاه و کنترل پارامتر ها در شرایط مختلف بوده و در برگیرنده موارد زیر می باشد:
کنترل دمای خروجی هوارسان
کنترل و مشاهده بازخورد هوای داخل ساختمان
کنترل دمای هوای داخل و هوای رفت با استراتژی CASCADE
کنترل حداقل و حداکثر دمای ارسالی به ساختمان
امکان نصب چندین سنسور دما در داخال ساختمان و کنترل به صورت های مختلف از جمله: بد ترین دما، میانگین گیری و یا بهترین دما
کنترل موتور دمپر های هوای تازه – موتور دمپر های کانال برگشت
کنترل شیر های دو راهه و سه راهه (آب یا بخار سیستم)
کنترل فیلترهای هوارسان و اعلام اخطار در زمان گرفتگی فیلتر ها
جلوگیری از یخ زدگی کویل آب گرم بوسیله آنتی فریز زیمنس (Antifreeze)
کنترل دمای هوای برگشت و هوای آزاد و انجام استراتژی های کاهش مصرف انرژی در مواقع لزوم
ارتباط با سیستم های کنترل مرکزی ساختمان ( مدیریت هوشمند ساختمان BMS ) در صورت ارتباط سیستم کنترلی هواساز زیمنس به سیستم مدیریت هوشمند ساختمان زیمنس BMS می توان وضعیت تمامی تجهیزات نصب شده روی هواساز را مشاهده نمود و همچنین می توان دمای آسایش تنظیم شده (Set Point) را تغییر داد و ...
ایجاد زمان بندی کاری توسط کنترلر هواساز زیمنس
امکان گرفتن گزارش کارکرد هواساز و گزارش گیری کامل از دما و رطوبت ساختمان
اعلام نیاز به سرمایش و گرمایش به کنترلر های موتورخانه ( در سیستم های BMS ساختمان کنترلر های هواساز زیمنس به سیستم موتورخانه اعلام نیاز و یا عدم نیاز به سرمایش/گرمایش را می نماید تا کنترلر های نصب شده در موتورخانه با توجه به نیاز موجود در ساختمان دمای دیگ/چیلر را تنظیم نمایند)
امکان مشاهده زمان کارکرد فن
کنترل میزان دما بر اساس عوامل دما و دمای هوای بیرون و CO2 موجود در هوا به کمک کنترل دمپر های هوای برگشت و هوای تازه (کاهش مصرف انرژی از دستاورد های این نوع کنترل می باشد)
کنترل پمپ ها و یا کمپرسور های هوارسان های مختلف
تغییر دمای تنظیم شده توسط کاربر از اتاق
تنظیم حداقل و حداکثر دمای تنظیمی توسط کاربر
کنترل کویل های اکونومایزر ها و یا HEAT WHEEL
کنترل دمای زون های مختلف در هوارسان های چند منطقه ای (بوسیله دمپر و یا کویل های نصب شده)
کنترل دور هواساز در سیستم های VAV با توجه به فشار پشت فن
کنترل میزان هوای تازه ورودی به هواساز با توجه به میزان حضور افراد در ساختمان توسط سنسور های CO2
تغییر فصل اتوماتیک با توجه به تقویم سالیانه کنترلر و عدم نیاز به تنظیم مجدد با تغییر فصل
موارد بالا جزء موارد اصلی مورد نیاز سیستم موارد ذکر شده از جمله سناریو هایی بوده که در هوارسان های میتوان توسط کنترلر های زیمنس اجرا نمود. لطفا در صورت نیاز به هرگونه اطلاعات تکمیلی در مورد نحوه عملکرد کنترلر های هوارسان های زیمنس با شرکت محیط آسایش در تماس باشید.