سیستم مانیتورینگ و سیستم BMS هوارسان ها
در قسمت مانیتورینگ این سیستم، کلیه پارامتر های تاسیسات ساختمان نمایش داده می شود که اپراتور در هر لحظه می تواند از وضعیت ساختمان اطلاع پیدا کند و به محض مشاهده اشکال فنی نسبت به رفع آن اقدام نماید تا از بروز حادثه ای با هزینه گزاف جلوگیری کرده باشد.
فن و الکترو موتور، كویل های گرمایی و سرمایی، رطوبت زن و تجهیزات كنترلی، دمپر های ورودی و خروجی، دمپر های زون های مختلف، فیلترهای آلومینیومی و فیلتر های BAG و یا فیلتر های HEPA و .... از قسمت های مختلف دستگاه های هواساز می باشد.
كویل های گرمایی هوارسان ها معمولا با آب داغ، بخار و برق عمل می کنند. كویل های سرمایی هوارسان با آب مبرد و یا مستقیما با یك ماده مبرد كار می كنند. با کنترل و تنظیم های مختلف بخش های گرمایی، سرمایی، رطوبت زن و غیره در مجموعه دستگاه هواساز می توان سیستم های مختلف تهویه مطبوع را برای پروژه ها با شرایط متفاوت طراحی نمود. دستگاه هواساز معمولا با دو كانال، رفت و برگشت هوا به داخل ساختمان و به وسیله یك كانال به هوای تازه خارج ارتباط دارد که به وسیله کنترلر های خود با تنظیم دما و رطوبت و همچنین تامین هوای تازه و فیلتر كردن آن عمل تهویه مطبوع تابستانی و زمستانی را انجام می دهد. هوای برگشتی از اتاقها با هوای تازه در محفظه اختلاط دستگاه هواساز مخلوط شده و سپس از كویل های سرمایی یا گرمایی و رطوبت زن (معمولا در زمستان) عبور می کند. فرایند رطوبت زنی بوسیله پاشش آب از افشانك ها یا شبكه بخار و فرایند رطوبت گیری توسط كویل سرمایی انجام می شود.
هواساز ها با توجه به کاربری و طراحی انجام گرفته آن وظایف مختلفی را بر عهده دارند. تامین هوای تازه، تامین بار برودتی سرمایش، تامین بار حرارتی گرمایش، فیلترینگ هوای ورودی، رطوبت زنی و یا رطوبت زدایی و ... از جمله وظایف هوارسان ها می باشد و تنها در صورت کنترل بر موارد فوق می توان از محیطی با دمای آسایش مناسب بهره برد. در هواسازهای (هوارسان) فاقد سیستم کنترلی، دمای خروجی از هواساز (هوارسان) به هیچ عنوان تحت کنترل نیست. این امر نه تنها باعث عدم ایجاد دمای آسایش در محیط می شود بلکه موجب افزایش شدید مصرف انرژی نیز می گردد.